torstai 17. tammikuuta 2013

Viikon resepti | Täyteläinen suklaavanukas


 Syntisen hyvää :D Tämä tulee jäämään ehdottomasti meidän jälkiruokalistalle.  Plussaa taas sekin, että tämän voi tehdä reilusti päivää ennen h-hetkeä. Suklaan kanssa on tullut testailtua lukemattomia reseptejä ja tämä on kiva vaihtoehto kakuille, popseille, mousseille ja ties vaikka mille. Tämä vanukas voisi sopia loistavasti vaikka tuulihattujen tai kakun täytteeksi. Tuulihattujen kanssa ei olekaan ollut viime aikoina onni myötä. Viime kerralla tuli pellillinen lättähattuja. Lisää harjoitusta siis :)  Reseptivinkkejä saa tänne päin laittaa jos tulee jotain kivaa mieleen. Tämän kertainen resepti löytyi taas luottokirjasta, Täydellisten naisten-keittokirja.
 

Täyteläinen suklaavanukas
(7 dl, noin 4 annosta)
 
4 2/3 dl maitoa
2 rkl maissitärkkelystä
1 1/4 dl sokeria
3/4 kaakaojauhetta
2 isoa munaa
2 tl vaniljauutetta tai
4 tl vaniljasokeria
120 g tummaa suklaata karkeana rouheena

1. Pane pieneen kulhoon 2/3 dl maidosta ja maissitärkkelys. Sekoita kunnes maissitärkkelys on liuennut täysin. Jätä odottamaan.
2. Vatkaa jäljellä oleva maito, sokeri ja kaakao paksupojaisessa kasarissa. Nosta kasari levylle keskilämmölle ja jatka sekoittamista, kunnes maito alkaa höyrytä, ja sokeri ja kaakaojauhe ovat liuenneet maitoon. Kaada kasariin maissitärkkelys-maitoseos. Keitä sekoitellen, kunnes seos alkaa kuplia. Pidä varasi, ettei seos pääse tarttumaan kasarin pohjaan. Säädä lämpö miedolle ja keitä sekoittaen minuutin verran.
3. Nosta kasari liedeltä. Vatkaa munat ja vaniljauute tai -sokeri sekaisin pienessä kulhossa. Valuta hitaasti koko ajan vatkaten kauhallinen kuumaa maitoseosta munaseokseen. Kaavi munaseos kasariin, nosta kasari takaisin levylle ja keitä hyvin sekoittaen muutaman minuutin verran. Nosta kasari liedeltä ja sekoita joukkoon suklaarouhe. Jatka sekoittamista, kunnes suklaa on sulanut täysin ja seos on tasaista.
4. Annostele vanukas pieniin annoskulhoihin tai isoon tarjoilukulhoon. Pane vanukkaan pinnalle tuorekelmua, ettei pinnalle pääse muodostumaan kuorta. Jäähdytä kunnolla.

 
Iloa päivääsi!
Heidi






LinkWithin

Related Posts with Thumbnails