torstai 10. tammikuuta 2013

Viikon resepti | Lohi-parsapiirakka

Meillä tykätään kylmäsavulohesta ja parsasta. Tuoreet parsat olisi ihan parasta, mutta kun ei ole paras parsa-aika niin purkkiparsat sai paikata tilannetta. Purkkiparsoissakin kannattaa tarkistaa, että kannasta  on leikattu riittävästi puisevaa osaa pois. Tätä siis tehtiin Mister M:n syntymäpäiville sunnuntaina ja maanantaina oli luonnollisesti rääppiäispäivä. Pikkupimpulan kanssa pisteltiin loput menemään salaatin kanssa :)
Tästä ohjeesta saat 12 pientä tai yhden isomman piirakan. Jos teet isomman piirakan niin nappaa TÄYTE osuudessa suluissa olevat ainemäärät.
 

 
LOHI-PARSAPIIRAKAT
 
Pohja:
125g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
125g /reilu puoli purkkia ranskankermaa
1dl juustoraastetta
(mikä tahansa vahvemman makuinen juusto käy)
 
Täyte:
100g (200g) kylmäsavulohta
100g purkkiparsaa
2 (3) kananmunaa
1/2 (1) prk ranskankermaa
1(1 1/2)dl  kermaa
1 rkl vehnäjauhoja
2(3)rkl tilliä
2(3)rkl ruohosipulia
3-4 dl juustoraastetta
mustapippuria maun mukaan
 
1. Sekoita pehmeä rasva, jauhot ja leivinjauhe kulhossa sormin nyppien. Lisää ranskankerma ja juustoraaste ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Voit tehdä taikinan hyvin valmiiksi vaikka edellisenä iltana.
2. Jaa taikina 12 osaan ja kauli taikinapalat jauhotetulla työpöydällä ohuiksi pyörylöiksi. Painele ne muffinipellin syvennyksiin, pohjalle ja reunoille (toimi samalla tavalla jos teet piirakan piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan). Painele haarukalla reikiä taikinan pohjaan. Laita muffinipelti/vuoka jääkaappiin.
3. Valmista täyte sekoittamalla munat, ranskankerma, kerma, jauhot, yrtit, mustapippuri ja juustoraaste. Leikkaa lohiviipaleet suikaleiksi ja jaa ne vuokiin pohjien päälle. Valuta ja paloittele parsat ja jaa ne myös piiraspohjien päälle. Kaada lopuksi täytteen päälle muna-ranskankerma-kermaseos.
4. Paista PIENIÄ uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia, ISOMMASSA piirakassa on pidempi paistoaika, noin 35 minuuttia.

 
Leipomisiin!
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails