perjantai 24. elokuuta 2012

Apple Pie

Keittiössä tuoksuu omenat, kaneli ja paistettu taikina, tai tässä tapauksessa taikinat. Kokeiluun meni omenapiirakka jossa käytin murotaikinaa ja mehevää sokerikakku taikinaa. Keittiössä hääräsi mukana kolmet parit vauhdikkaita käsiä. Näille tylleröille onkin ollut täysi työ keksiä viihdykettä kun syysflunssalta alkaa selkä taipua. Onneksi ekaluokkalainen pääsi tänään kouluun. 

 
Aloitetaan muropohjasta joka kannattaa tehdä tuplana jos haluat ristikon piirakan päälle.
 
Pohjataikina:
(yksinkertainen annos)
 
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita jääkaappiin lepäämään.
 

 Kun pohjataikina on lepäämässä pilko 5 hapahkoa omenaa pieniksi kuutioiksi. Laita paistinpannuun nokare voita, 1/2 dl sokeria ja 1 tl kanelia, tai ihan oman maun mukaan :)Paista omenat kullan ruskeiksi, mutta ei läpikypsiksi. Jätä jäähtymään.

 
 Nyt on toisen taikinan vuoro.
 
Mehevä sokerikakku:
 
2 munaa
2 dl sokeria
50 g voita
1 dl maitoa
3dl jauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
 
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi pienessä kattilassa, lisää maito ja anna kiehahtaa. Sekoita kuuma voimaito nopeasti munavaahtoon.
Kaada taikinaan kuivat aineet ja sekoita se tasaiseksi, mutta liikuta kuitenkin niin vähän kuin mahdollista.
 

Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla tai voitele ja jauhota se huolellisesti. Levitä puolet murotaikinasta (muistithan tehdä kaksinkertaisen annoksen?) pohjalle ja reunoille. Kaada  sokerikakku taikina pohjan päälle ja sitten paistetut omenat. Tasoita omenat ja taikina. Kauli toinen puoli murotaikinasta levyksi ja leikkaa siitä taikinapyörällä nauhoja ja tee ristikko piirakan päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa alimmalla tasolla noin tunnin verran.

 
Piirakkavuoka DesignWest.
 
Jos  vielä on viikonlopun suunnitelmat auki niin Fiskarsissa on 25.-26.8 Maan maut tapahtuma. Seuraintalo Lukaalilta löytyy pientuottajien herkkuja makkaroista marjoihin sekä muita herkkuja. Tapahtuman aikana pääsee myös alennuslipulla Fiskarsin näyttelyihin. Tarkempia tietoja tästä linkistä, klik klik.
 
Maistuvaa ja tuoksuvaa viikonloppua sinulle.
Heidi
 
 
P.S sydämellisesti tervetuloa uudet lukijat!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails