torstai 5. heinäkuuta 2012

Voihan kesä

 ja vauhdilla ohi vilahtavat päivät. Ihanaa, nautin joka hetkestä. Eipä mene kauankaan kun saa terassilla istua lämpimässä pimenevässä illassa ja suunnitella rapujuhlia. Juhannus vilahti ystävien seurassa varsin perinteisissä merkeissä. Hyvää ruokaa, vähän kuplivaa, rannalla loikoilua ja onkimista. Taisi tulla ekat rusketusraidatkin. Kivaa vaihtelua talvitakille joka on joinakin vuosina ollut vakivarusteena :)



 Jokainen mahdollinen hetki ollaan ulkona. Syödään terassilla ja haahuillaan pihalla. Grilli on kuumana vaikka sateenvarjon alla jos on pakko :) Rapeakuorinen maalaisleipä ja grillattu lohi on kestosuosikki. Lohen päälle sitruunanmehua, rouhittua merisuolaa, hunajaa ja timjamia. Paista nahkapuoli alaspäin. Jätä lohi hieman vaaleanpunaiseksi sisältä niin se sulaa suuhun :) Munakoisotahna on kokeiltavien lisäkkeiden listalla. Sopii kuulemma hyvin leivän ja kalan kanssa. Laitan tänne reseptiä kun olen sen testannut :)



Keskimmäisen synttäreille viritetyt lippunauhat liehuu ja liputtaa kesää talon edessä edelleen. Ja siellä ne taitaa saada ollakin vielä jonkun aikaa. Vielä ne nostattaa aamuisin hymyn huulille kun kurkkaa ikkunasta ulos. Pieniä kukkapurkkeja ilmestyy sinne tänne ja orvokit on venähtäneet aivan yli pitkiksi. Eripari lautaset, räsymatot penkillä ja riippumatto puiden välissä vie ajatukset äkkiä pois arkisista asioista. Terassin pöytä odottaa mustaa maalia. Talvi sai toimia apurina. Pöytä jätettiin koko talveksi alttiiksi vedelle, lumelle ja jäälle. Nyt ei ole enää paljon lakkaa rapsuteltavana :)



Kesä ja kärpäset, hyttyset, ampparit, kimalaiset, mehiläiset sekä kaikki muut surisevat. Perhosia on ollut ilahduttavan paljon.  Vähemmän ilahduttavaa on sinnikkäästi kompostissa majaa pitävät muurahaiset. Vielä ei ole kastelu ja kääntely tuottanut tulosta. Mikä neuvoksi?? 


Pullopostia. Sanoja rakkaalle. Rohkaiseva viesti tuntemattomalle. Unelmia ja toiveita.


Viime kesästä asti olen ihastellut näitä lehmiä. En tosin tiedä, onko nämä samat lehmät kuin viime kesänä oli, mutta oletettavasti samaa rotua. Niin suloisia, verkkaisia ja vailla kiirettä. Näitä katsellessa sanonta "lehmän hermot" saa ihan uuden merkityksen. Ja mä haluaisin sellaiset :)



Tammisaaressa kesällä pyörähtäviä lomalaisia ja paikallisia hemmotellaan uudella kahvilalla. Voffeli & Kaffeli avasi ovensa toukokuun lopussa  ja sieltä saa suolaisia sekä makeita vohveleita. Omani valitsin makeana, mascarpone-limevaahdolla. Herkkua oli. Sisustus on avara, viihtyisä ja mutkaton. Tiskillä eripari kahvikupit hellyttävän suloisa. Niin ja kahvila löytyy torin laidalta :)




Tervetuloa kaikki uudet lukijat! Teitähän on jo vaikka kuinka :)
 Tämä päivitys meni ihan yötyöksi joten hyvää yötä rakkaat blogiystävät, en voi enää vastustaa tyynyn kutsua.

Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails