tiistai 31. heinäkuuta 2012

New York Cheesecake

Glorian kuudennesta keittokirjasta löysin houkuttelevan oloisen juustokakun ohjeen. Harrastuksiin kun kuuluu reseptien lukeminen, niin tätäkin tuli luettua moneen kertaan ja hartaudella :) Suutuntuma ennen kakun maistamista oli jo ihanan samettinen. Voiko siitä muuta tulla kun osa pohjasta paistetaan ja osa hyydytetään. Kun täytteeseen lisätään vielä limeä niin pelkkä tekstikin tuntuu hipovan täydellisyyttä. Digestivekeksi murupohja pläjäyksiin jonkin verran väsyneenä aionkin seuraavalla kerralla kokeilla vaikka murotaikinaa taikka sitten ihan jotain muuta keksiä. Muuten ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juustokakku, mums!

POHJA
200 g digestivekeksejä
100 g voita sulatettuna
1/2 kanelia


TÄYTE
3 prk (yht. 600 g) maustamatonta tuorejuustoa
(Philadelphia)
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 rkl raastettua limetinkuorta
2 tl vaniljasokeria
1 tlk (200 g) ranskankermaa


PÄÄLLE
1 tlk (200 g) ranskankermaa
2 rkl sokeria
2tl limettimehua


VADELMAHILLOKE
2dl vadelmahilloa
2 rkl vettä
200 g vadelmia

KUUMENNA uuni 175 asteeseen.
Tee pohja. Murskaa keksit ja sekoita ne voisulan ja kanelin  kanssa. Painele seos voidellun, irtopohjaisen vuoan ( halkaisija 23 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistumisen ajaksi.
Laita tuorejuusto kulhoon ja vatkaa sitä sähkövatkaimella noin minuutin ajan. Sekoita joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista hetki. Lisää munat seokseen yksitellen vatkaten. Lisää limetinkuori, vaniljasokeri ja ranskankerma.
Kaada seos pohjan päälle ja paista uunissa noin 45 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä, uuninluukku hieman raollaan noin tunnin ajan.
Sekoita päällyksen ainekset ja levitä kakulle. Peitä kakku kevyesti kelmulla ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
Tee vadelmahilloke. Mittaa hillo ja vesi kattilaan. Anna hautua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia tai kunnes hillo muuttuu juoksevammaksi. Siivilöi seos ja laita se takaisin kattilaan. Lisää joukkoon vadelmat, kääntele kevyesti ja tarjoa juustokakun kanssa.



Sen verran piti tietenkin ohjeesta poiketa, että mustikka aikaan mustikoita oli pakko livauttaa mukaan. Ja jos ihan totuudessa pysytään niin taisi sitä limeäkin mennä enemmän kuin reseptissä sanottu määrä :) Mutta jokainen säveltää oman maun mukaan, eikös niin?



Oikein ihanaa alkavaa elokuuta jokaiselle!

Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails