perjantai 23. maaliskuuta 2012

Whoopiet

Ihan mahtavaa perjantaita! Täällä alkaa pikku toipilas olla jo oma itsensä, mutta kierros 785 virusperäistä kuumetta, kurkkukipua ja yskää on kaatanut esikoisen, plääh... Lääkärin määräyksestä kamomillateetä, kurkkupastilleja ja neljän seinän sisällä pysymistä. Sisällä kun ollaan niin mitäpä sitä sitten muutakaan kuin kapustat, kauhat ja vispilät esiin ja leivonta hommiin. Eilen kokeilussa oli ensimmäistä kertaa whoopiet. Ihanat pienet kakkutaikinasta tehdyt leivokset. Suussa sulavia, kevyen oloisia ja kerrassaan valloittavia. Omistani tuli hippasen lättäniä kun innostuin taputtelemaan liiaksi pellillä olevia taikina kekoja ennen paistoa. Päädyinkin sitten lasia apuna käyttäen tekemään kaikista saman kokoisia. Ohje uusimmasta Gloriasta.
WHOOPIES
20 kpl
100 g huoneen lämpöistä voita
1 1/2 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 prk (120 g) smetanaa


Väliin
100 g valkosuklaata
1 dl tomusokeria
200 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
( muutama tippa punaista elintarvikeväriä, nonparelleja)


LÄMMITÄ uuni 175 asteeseen. VATKAA voi ja sokeri vaahdoksi. LISÄÄ muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne haarukkavatkaimeilla voi-sokerivaahtoon. LISÄÄ smetana muiden aineiden joukkoon. PURSOTA tai lusikoi taikinasta leivinpaperilla päällystetylle pellille pieniä cocktaillihapullan kokoisia nokareita. PAINA niitä kevyesti kädellä hieman litteämmäksi. Paista uunissa 10 minuuttia. ANNA jäähtyä.

TEE täyte. SULATA paloiteltu valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. SIIVILÖI tomusokeri kulhoon. LISÄÄ tuorejuusto ja vatkaa seos sileäksi sähkövatkaimella. LISÄÄ suklaasula. VÄRJÄÄ täyte halutessasi elintarvikevärillä. LUSIKOI tai pursota seosta puolelle leivonnaisista ja paina loput kansiksi. Ripottele halutessasi nonparelleja täytteen reunoille.
 
Näitä tehdään muuten meillä toistenkin, nam!

Aurinkoa ja iloa päivääsi.
Heidi
P.S vielä kerkiää osallistumaan alla olevaan arvontaan. SydänMaami on polkaisut omassa blogissaan käyntiin sydämellisen arvonna joten jos haluat vähintäänkin tuplata mahdollisuutesi niin kipin kapin TÄNNE :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails