torstai 15. maaliskuuta 2012

Back to basics - Ihan parhaat kauralastut

 Kun yhden hyvän reseptin hukkaa voi se johtaa monen vuoden etsintöihin. Näin kävi kauralastujen kohdalla. En uskalla edes arvata kuinka montaa reseptiä olen kokeillut ja useampaa vielä moneen kertaan etsiessäni sitä yhtä ainoaa oikeaa. Nyt se on löytynyt, kirjaimellisesti  resepti käveli kotiin. Vanhin tytär oli kokkikerhossa tehnyt näitä ja toi mukanaan muutaman maistiaisen sekä reseptin. Ihanan rapsakat ja hieman karkkimaisten lastujen ohjeen haluan jakaa nyt teidän kanssanne.

Kauralastut

n. 25 kpl

75g margariinia
2 dl elovena kaurahiutaleita
11/2 sokeria
1 muna
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Sulata margariini ja kaada se kulhossa olevien kaurahiutaleiden päälle ja sekoita.
2. Sekoita joukkoon sokeri, muna ja jauho-leivinjauheseos.
Nosta taikinasta teelusikalla nokareita leivinpaperille ja paista 175 asteessa n. 6-8 minuuttia.
Lastut leviävät reilusti paistaessa, joten jätä tilaa.
Anna pikkuleipien jäähtyä pellillä hetki, nosta paistinlastalla kaulimen päälle ja taivuta lastuiksi (tämä siis jos haluat kaarevia lastuja)


Mä meen nyt hoivaamaan meidän pienitä potilasta jolta poistettiin eilen kita- ja nielurisat.
Sinulle toivotan leppoisaa torstai-iltaa.

Heidi


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails