maanantai 31. lokakuuta 2011

Katkarapu-mätipiirakka

Tässä tämä viime torstain toinen leipomus. Tämän merellisen herkun voi tarjota kesähelteellä tai miksei vaikka jouluna kun kaipaa vaihtelua kalapöytään. Ja tuleehan tässä omegatkin paljon mukavammassa muodossa :)



Paista pohja
Vuoka halk.26 cm
1 pkt ruistaikinaa (Sunnuntai)
Sulata taikina
Vuoraa vuoka kokonaisella leivinpaperiarkilla
Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille
Tue reunat sisäpuolelta foliosta tehdyllä renkaalla


Paista 200:ssa noin 10-15 minuuttia


Täytä
3 purkkia creme fraichea
100 g lohen mätiä
n. 350 g katkarapuja
4 liivatelehteä
Tilliä maun mukaan
Pieni punasipuli


Sulata, valuta ja hienonna katkaravut. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Täytteen sekoittamisessa ei juuri kauempaa mene. Laita creme fraichet kulhoon, sekoita joukkoon mäti, pieneksi pilkotut katkaravut, tilliä maun mukaan sekä pieneksi pilkottu punasipuli. Purista liivatteista ylimääräinen neste pois ja sulata kattilassa pienessä tilkassa vettä tai sitruunamehua. Lisää ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää suolaa jos haluat, mutta usein katkaravut ja mäti on jo itsestään riittävän suolaisia. Anna hyytyä mieluiten yön yli.


Koristele
n. 150 g katkarapuja
150 g kylmäsavulohta
Tuoretta kurkkua pieninä kuutioina
Sitruunaa ohuiksi leikattuina siivuina
Tilliä


Maistuvaa viikon alkua!


Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails