keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Punainen, pyöreä, pirtsakka

ja ihanan kirpeä puolukka. Seuraksi laitetaan reilusti valkosuklaata ja murskattua hasselpähkinää. Siinä tämän kakun kolme pääainesta. Kakusta tulee kivan tumppua eli tiivistä ja hiukan kosteaa. Ja kuten tapoihin kuuluu niin ei ole edes ollenkaan vaikeaa.





Valkosuklaa - puolukka kakku

Jos haluat matalan kakun niin vuoraa irtopohjavuoka, halk. noin 23 cm. Jos taas haluat pienen ja korkean kakun niin vuoraa irtopohjavuoka halk. noin 16 cm. Huomioi näissä myös paistoaika, matalampi paistuu noin 20:ssä minuutissa kun pienempi ja korkeampi tarvitsee aikaa paistuakseen noin 35 - 40 minuuttia. Uunin lämpö on 175 astetta ja paistetaan alimmalla tasolla.

Ainekset:

2 dl tummaa ruokosokeria
200 g valkosuklaata
2dl lämmintä vettä
150 voita tai margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
1 1/2 leivinjauhetta
n.1 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
2-3 dl puolukoita
3 munaa

Päälle:

valkosuklaata
puolukoita

1. Sekoita kattilassa sokeri, valkosuklaa,voi ja 2 dl lämmintä vettä.
Kuumenna sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Nosta kattila liedeltä
ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia.

2. Sihtaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon.
 Lisää hasselpähkinärouhe ja puolukat.
Sekoita joukkoon suklaasula ja munat yksitellen.

3. Kaada taikina vuokaan. Paistoajat;  iso matala kakku noin 20 minuuttia
 ja pieni korkea noin 35 - 40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla; kun taikina ei tartu
tikkuun, kakku on kypsä. Anna kakun hetken jäähtyä vuoassa. Irrota kakku vuoasta ja siirrä ritilälle jäähtymään.
Jäähtyneen kakun päälle sulatettua suklaata ja puolukoita. Huoneenlämpöinen valkosuklaa leikkaantuu hyvin terävällä veitsellä.


Iloisia leivontahetkiä!
Heidi




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails