tiistai 23. elokuuta 2011

Let's leipomaan - sienipiirakka


 
Tämä piirakka maistuu mielestäni parhaimmalta huoneenlämpöisenä raikkaan salaatin kanssa.  Durum vehnäjauhojen tilalla voi hyvin käyttää tavallisiakin jauhoja mutta itse suosin durumia, koska se tekee piirakkapohjasta mukavan murean.

Pohja:

150 g voita tai margariinia
3 1/2 dl durum vehnäjauhoja
vajaa 1 tl suolaa
1,5 dl juustoraastetta
3 rkl maitoa tai kermaa

Sekoita keskenään pehmeä margariini tai voi ja sekoita kuivat aineet sekä juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi. Jos taikina tuntuu liian löysältä sekoita siihen vielä vajaa 1/2 dl jauhoja. Painele taikina piiras - tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 24 - 26 cm). Anna jähmettyä kylmässä n. 30 minuuttia. Paista sitten pohjaa noin 15 minuuttia 200: ssa asteessa.



Täyte:

Täyte tuli tehtyä vähän mutu tuntumalla, mutta ainakin
 sieniä reilusti :)
3 hienonnettua sipulia
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia (reilusti)
3 munaa
2-3 dl kermaa
2 dl juustoraastetta

Kuullota sienet ja sipuli kevyesti. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Tuoretta timjamia reilusti. Täytä piiraspohja sieni - sipulitäytteellä. Vispaa kanamunat kevyesti rikki, lisää kerma ja juustoraaste. Jos haluat, voit tähän vielä lisätä timjamia. Kaada sieni - sipulitäytteen päälle. Paista 200:ssa asteessa noin 40 minuuttia.


Iloa alkaneeseen viikkoon!
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails