keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Valkosuklaa raparperipiirakka

First things first, eli oikein paljon kiitoksia eilisen postauksen kommentoijille! En päässyt eilen enkä nyt tänä aamuna vastailemaan oman blogin kommentteihin, hmm...
Nyt kuitenkin siihen lupaamaani reseptiin :)

Piirakkaan tarvitset :

5 raparperin vartta, pilko pieniksi ja laita kulhoon.  Ripottele päälle 3 tl ruskeaa raakaruokosokeria ja sekoita. Jätä odottamaan.


Valmista pohja:

2 1/4 dl vehnäjauhoja
3/4  tl ruskeaa raakaruokosokeria
1/2 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia
1 kananmuna

Sekoita taikinan ainekset nopeasti keskenään.
 Kääräise kelmuun ja nosta jääkaappiin. Anna olla jääkaapissa puolisen tuntia.
 Sen jälkeen taikinaa on helpompi käsitellä.

Voitele ja jauhota vuoka halk. 26 cm
,(voit tehdä piirakan myös irtopohjavuokaan)
Painele taikina vuokaan.

Täyte:
 Kaada raparpereista irronnut neste pois
Levitä raparperit piirakan pohjalle
 Lisää noin desilitra valkosuklaata tai maun mukaan :)
Sekoita 2 purkkia kermaviiliä, 2 kananmunaa ja 2 tl raakaruokosokeria keskenään ja kaada raparperien päälle.

Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia



Anna piirakan jäähtyä. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Keitä kuppi kahvia ja nauti.


Maistuvaa keskiviikkoa!
Heidi


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails