perjantai 6. toukokuuta 2011

Mansikka - valkosuklaamarengit

Täällä on saatu herätä ihanan vihreään ja aurinkoiseen aamuun. Mittarin lukemat näyttää kyllä vielä häkellyttävän kylmiä lukemia, muuta parempaahan on jo luvassa. Sitä odotellessa :) Äitienpäivä kolkuttelee ovella ja kokeilin pientä makeaa lisää koristeeksi kakkuun. Sinänsä näissä ei ole mitään uutta, mutta en ole käyttänyt ylipäätään aikaisemmin kuivattuja marjoja leivonnassa. Tein ihan perus marenkeja joihin lisäsin puolisen pussia pakastekuivattuja mansikoita jauhettuna. Valkosuklaapohja pitää marengin rapsakkana kosteammankin kakun päällä.

Mansikka - valkosuklaamarengit

2 valkuaista
2 dl sokeria
noin puoli pussia pakastekuivattua mansikkaa (15g)
valkosuklaata

1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa.
2.Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.
3. Lisää mansikkajauhe nopeasti sekoittaen valkuis sokeriseokseen.
4. Pursota tai lusikoi pieniä "kekoja" leivinpaperin päälle pellille.
5. Kuivata marenkeja 100 asteessa uunin alimmalla tasolla 50-60 minuuttia.
6. Anna marenkien kuivua ja jäähtyä kunnolla.
7. Sulata valkosuklaa ja dippaa marenkien pohjat siihen.
Vedä ylimääräinen suklaa marengin pohjasta pois vetämällä pohjaa kulhon reunaa vasten.










Iloa ja aurinkoa päivääsi!

Heidi


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails