keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Kameratestissä Canon IXUS 310 HS

Taviksen testailut jatkuu karkkimaisella pokkarilla. Kun on tottunut kuvaamaan digijärkkärillä niin aluksi meni  pari päivää totuttelmaan kameran pienuuteen. Remmi tiukasti ranteen ympärille ettei vaan luiskahtaisi käsistä kuin saippua.  Tästä pikkuisesta pakkauksesta löytyy monenlaisia ominaisuuksia jotka ilahduttaa varmasti useampaa kuvaaja. Suurikokoinen, selkeä ja helppokäyttöinen kosketusnestekidenäyttö tekee asetusten vaihdosta ja esimerkiksi tarkennuksesta helppoa. Yksi kosketus tai napautus riittää.  Enemmän kuvanneelle kamerasta löytyy mahdollisuus aukon käsisäätöön Av - tilassa ja valotusajan säätöön Tv-tilassa. Helpompaa kuvausta haluavalle löytyy Smart Auto valotusohjelma . Vaikka edellisessä taviksen testailut postauksessa mainitsin, että en niinkään piittaa kameroiden video ominaisuuksista niin heti on sanansa syötävä. Ehkäpä helpoin ja nopein videokuvausominaisuus mihin olen törmännyt. Ja kun toinen nimeni on malttamattomuus,  niin voitte uskoa että näppärä oli :) Mainitsemisen arvoinen ominaisuus on mielestäni myös parhaan kuvan valinta. Se ottaa  nopeasti viiden kuvan sarjan, tsekkailee ne läpi ja tallentaa parhaimman muistikortille. Jos haluaa kokeilla jotain erilaista niin kamerasta löytyy myös luovat asetukset joilla saadaan kuviin erilaisia efektejä.
Olen ottanut muutamia kuvia malliksi ja monelle ne varmasti tuntuvatkin tutuille kuvakäsittelyohjelmien kautta :) Kuvat otin samasta kohteesta mikä ei ehkä tuo ominaisuuksia kaikista parhaiten esille mutta erot on huomattavissa näin selkeämmin.
Olisihan kalansilmätehosteella saanut aika kivan pyöreä posket ja pikkukuvatehosteella utuisen romanttisen tunnelman.

Lelukameratehoste on ihanan nostalginen. Mieleen tuli oma teiniaika kun pitkät kädet roikkui polvissa ja muutenkin muistutin enemmän gorillaa kuin ihmistä.  Muffi pisti pihalle riviin seisomaan ja otti kuvan laatikkokameralla. Silloin en kyllä ymmärtänyt koko juttua, mutta nyt ottaisin mokoman kameran ilomielin ja seisottaisin omat lapset pihalle riviin kuvattavaksi :) Luovassa valoefektissä kuvaan ilmestyy vaikka tähtiä. Pahuksen huono esimerkki, pahoittelen! (klikkaa kuvaa suuremmaksi niin näkyy tähtiä :))

Yksivärisessä kuvassa oli useampia mahdollisuuksi harmaan lisäksi ja erittäin elävässä kuvauksessa väreistä tuli todella trooppiset.


Nämä saavat puhua omasta puolestaan :)


Jos haluat tutustua kameraan niin tarkempia  tietoja löydät
Kenelle sitten antaisin kameran? Mahdollisesti tulevalle ylioppilaalle jolla on jo kipinä syttynyt valokuvaukseen, mutta ei vielä tiedä kehittyykö siitä vakava harrastus.

Mihin ottaisin mukaan? Ehdottomasti matkalle :)

Sitten asiaan joka on maannut koneen tiedostossa jo aivan liian kauan! Nimittäin tunnustuksiin :) Nämä kyllä ilahduttavat aina yhtä paljon. Näistä kiitokset kuuluu Maijalle Ruostetta ja pitsiä sekä VivaLaVintageen
Halaukset teille ♥

Edelleen haluan jatkaa vanhalla tutulla linjalla ja jakaa nämä tunnustukset kaikille bloggaajille. Jokainen meistä ilahduttaa jonkun päivää :)
Ja mitä tunnustuksiin tulee niin pää lyö aivan totaalisen tyhjää.
Olkoon suurin tunnustukseni se, että elän  murrosvaihetta. Punainen lanka on hukassa ja hukka on juossut syvälle metsään.  Alkaa olla aika päättä mitä haluan tehdä isona :)



Ihanaa loppuviikkoa sinulle!

Heidi


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails