perjantai 21. tammikuuta 2011

Eilen & tänään

Eilen aamulla tulppaanit pudotteli terälehdet pöydällä. Kauniita, enkä raskinu niitä heti siivota pois. Olihan niistä vielä hetken silmän iloa.


Eilen aamuyöllä herättiin vanhimman Höpön vatsakipuihin. Paljon massun paijausta aamuyön tunteina. Aamulla olikin sitten lisäksi kurkku kipeä, kuumetta ja kova yskä.
Aamulla lääkäriin, tänään labraan. Onneksi kaikki on ok, ainoastaan natriumit matalalla.
Tänään siis lääkärin määräyksestä sipsejä tai jotain muuta suolaista herkkua.
Paras resepti ikinä :) Nyt loppu piilosuolojen kyttäys vähäksi aikaa.


Ruokahalu on muutenkin ollut pahasti hukassa. Jos potilaalla onkin ankea olo niin sisarukset on mielissään kun on kaikkia herkkuja tarjolla. Pääasia, että jostain saa energiaa.


Leinikitkin notkahti tänä aamuna. Voisikohan kukkakauppiaalta saada ilmoituksen puhelimeen aina kun kukka-auto on käynyt niin saisi mahdollisimman tuoreita arjen kaunistajia kotiinsa.
 Pöydällä on uusin Hembakat lehti johon olen ihan hurahtanut. Siinä on niin käyttökelpoisia reseptejä ja ihania kuvia. Tässä numerossa huomion arvoista oli mielestäni kivan tuntuiset  gluteenittomat ohjeet joita lehdissä on yleensä aika nihkeästi. 


Herkkujen lomaan oon koittanut sujautella jotain vähän terveellisempääkin. Mansikka-vadelma-banaani rahka on maistunut ja sitä onkin veivattu iso kulhollinen. Kohmeiset mansikat,  vadelmat ja kypsä banaani surautetaan soseeksi. Lisätään rahka ja sekoitetaan.


Viinirypäleetkin maistuu, etenkin jos sattuvat olemaan makeita :) Vielä kun niitä pitää jääkaapissa niin ovat viileän raikkaita. Itselläni oli pitkä tauko rypäleinen syömisessä kun heitin kesällä kokeeksi muutaman kompostiin. Kesti aivan uskomattoman kauan ennen kuin sieltä hävisivät.


Päivään iloisen pilkahduksen toi posti (lääkärin lisäksi siis), suuren kuoren kätköistä paljastui suloinen kortti, pitsiä, pienet enkelin siivet, sydän ja kauniita Tilda hahmoja. Kaunis kiitos sinulle Kirsikka


M tuli juuri kotiin ja sanoi : " Tätä ei vois antaa jos oltais just alettu seurustelee."
Onneksi siitä on mennyt vasta parikymmentä vuotta. Arvaatteko mitä sain?
No, uuden ison paistinpannun ;) Mahtui se tähänkin päivää jo kolme hyvää asiaa ja päivä ei ole edes vielä loppu :-)

Oikein ihanaa alkavaa viikonloppua sinulle!

Heidi






LinkWithin

Related Posts with Thumbnails