keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Raperperista

Hei taas kaikille pitkästä aikaa! Ihan uskomatonta, että on jo kesäkuu. Niin se aika kuluu kun säntäilee, ryntäilee, koittaa opetella uusia asioita, tarttua uusiin haasteisiin ja pyllistelee pihalla valmiina taistoon rikkaruohoja vastaan.
Ihanaa kun olette jaksaneet täällä käydä kurkkimassa ja kommentoida :) Ja uusia lukijoitakin on tullut joukkoon mukaan! Tervetuloa :)

Höpöt (tyttäret) heitti mulle leipomishaasteen jossa pitäisi olla raparperia. Se ei saisi olla kakku eikä piirakka vaan mieluummin kumpaakin. Pienen tuumailun jälkeen päädyin tällaiseen keikautettavaan versioon :)

RAPARPERIKAKKU

Leikkaa pieneen irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperia.
Voitele ja jauhota vuoka.

Puutarhasta nippu raparperia.

Pese ja leikkaa  pieniksi paloiksi.

Lisää maun mukaan sokeria. Kaada raparperit vuoan pohjalle.
Sekoita 2 dl:n kermaviiliä 1tl vaniliinisokeria, 2 rkl sokeria
ja 2 kananmunaa. Kaada raparperien päälle.


Sitten taikinan tekoon :)

2 kananmunaa ja 2 dl sokeria vatkataan kuohkeaksi.
Joukkoon lisätään 1 1/4 dl maitoa
ja 50 g sulatettua ja jäähdytettyä voita.
Sekoita 3 dl jauhoja, 1 1/2 tl leivinjauhetta ja 11/2 vaniliinisokeria.
Lisää jauhot varovasti käännellen taikinaan.


Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 35-45 minuuttia.


Anna hetken aikaa jäähtyä ja kumoa tarjoiluastialle.
Jäähdytä.


Keitä kuppi kahvia tai kaksi......


Ja anna itsellesi lupa nauttia !


Oikein hyvää oli ja kaikki meni :D

Ihania, maistuvia kesäkuun päiviä sinulle!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails