sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Bree Van De Kampin mustikkamuffinit

Sain joululahjaksi Täydellisten naisten keittokirjan ja tämä ohje on siitä.
Myös minä kuten monet muutkin kanssasisaret, seuraan tiiviisti Wisteria Lanen juonenkäänteitä. Sarjoista tämä on kyllä yksi ehdottomista lemppareista :)
Kirjan saatesanat alkavat lauseella :"Sanotaan, että erilaisuus on elämän suola, mutta suolan lisäksi tarvitaan myös mausteita. Ne tekevät elämän kiintoisaksi ja vaihtelevaksi."

Silläkin uhalla, että elämästäni tulisi tylsää ja vähemmän mielenkiintoista jättäisin nimenomaan näistä muffineista mausteen pois.

Muskotti, hyvä paha mauste. Sellaisenaan nautittuna terveydelle haitallista. Laitoin murto-osan reseptin määrästä ja silti maku tunkee pahasti läpi. Sen sijaan appelsiini ja mustikka toimivat kivasti yhdessä.

Sen verran poikkesin ohjeesta, että laitoin muffinin keskelle dumlenapin.Ja sehän sieltä ensimmäisenä sitten hävisikin :)


Muffinin koostumus oli kostea, napakka ja täyttävä. Sellaisenaan tai pienillä lisukkeilla sopisi hyvin osaksi brunssia.
Tässä ohje:
MUSTIKKAMUFFINIT

120 g suolatonta voita
(itse käytin tavallista leivontamargariinia ja jätin suolan vastaavasti pois)
31/2 dl maitoa
3 isoa munaa
1 appelsiinin kuori raastettuna
7 dl vehnäjauhoja
1 1/2 sokeria sekä jonkun verran muffinien pinnalle
1 rkl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1/4 tl muskottia, mieluiten vastaraastettua
3 1/2 tuoreita tai pakastemustikoita
1. Pane ritilä keskitasolle ja lämmitä uuni 200-asteiseksi.
2. Sekoita voi ja maito pienessä kasarissa miedolla lämmöllä. Kun voi on sulanut puolittain, kaada seos kulhoon ja sekoita, kunnes voi on sulanut kokonaan. Vatkaa joukkoon munat ja appelsiinikuoriraaste ja jätä odottamaan.
3. Sekoita jauho, sokeri, leivinjauhe, suola ja muskotti kulhossa. Lisää marjat ja sekoita jauhoseoksen joukkoon. Kaada maitoseos kuivan jauhoseoksen päälle ja sekoita ainekset varovasti nostellen, kunnes valkoiset juovat katoavat. Taikina näyttää hieman kokkareiselta.
4. Annostele taikina muffinivuokiin siten, että se täyttää muotit lähes reunaa myöten. Ripottele muffinien pinnalle sokeria. Anna muffinien paistua parikymmentä minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea eikä hammastikkuun tartu taikinaa, kun sen työntää muffinin keskustaan.
5. Anna muffinien jäähtyä ritilällä kymmenen minuuttia. Ota ne pois vuoista ja anna niiden jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista.

Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja mukavaa alkuviikkoa kaikille!
ps. Uusia lukijoita on tullut hurjasti lisää. Haluan toivottaa teidät tervetulleiksi seuraani :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails