sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Suklaista kakkua




Viikonloppu on saatu viettää ihanan aurinkoisissa merkeissä ja juhlistaessa vasta valmistunutta maalaria. Tilauksesta tein kolmen suklaan (valko-,maito- ja tumma suklaa) moussekakun.

Kakkupohja (8-10 annosta)
4 munaa
1 1/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden vaahdon joukkoon. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.
Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175:ssä asteessa 25-30 minuuttia.
Mousseohjeet nappasin täältä http://karamelli2.vuodatus.net/. Mousset sopisivat jo itsestään jälkiruuaksi :)
Välissä oli myös mansikkahilloa tumman moussen kaverina ja valkoinen sai parikseen lemon curdia.
Kakkupohjien kostutus sitruunalimsalla.
Koristeet sokerimassaa ja värjättyä suklaata.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails