sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Pullakuusi

Päivällä töistä lähtiessä käväisin Kantissa ja siellä totesin, että ostaisin jouluksi jotain käytännöllistä punaista kun sitä väriä ei vallan hulvattomasti tule kotona viljeltyä. Sieltähän löytyikin ihania pellava pyyhkeitä joissa oli hieman punaista. Noinkohan siihen kauniiseen pyyhkeeseen raaskii käsiä pyyhkiä, mutta voihan sen laittaa sitten vaikka pullavadin alle kaunistamaan kattausta. Tämän vadin alle se ei vielä kerennyt koska näistä pullakuusista on vierähtänyt tovi jos toinenkin.
Aika käytännöllisiksi koristeiksi lasken kyllä nämä pullakuusetkin. Kauniita katsella ja eivät turhaan täytä kaappeja joulun jälkeen. Ja kunnon kahvin kanssa pulla on aina oikein, niin jouluna kuin juhannuksena. Jouluisen makumaailman pullaan saat lisäämällä sokerin,kanelin ja voin lisäksi vaikka piparkakkumaustetta tai pieneksi pilkottua taatelia ja suklaarouhetta.  Tai vaikka karpaloita ja valkosuklaata. 
Täältä löydät hyvän ja toimivaksi todetun pullaohjeen hyvine neuvoineen. Kun taikina on valmis kauli se levyksi ja levitä väliin ainakin voi, sokeri ja kaneli. Taita levy kahtia ja leikkaa nauhoiksi. Kieputa nauhat kierteelle kääntämällä nauhaa toisesta päästä vastapäivään ja toisesta myötäpäivään. Kieritä lopuksi pullan muotoon. Jos haluat tehdä pullakuusen niin tee kolme erinkokoista pullaa. Pullakuusen voit koota esimerkiksi grillitikun avulla. Laita suurin pulla alimmaiseksi, keskikokoinen keskelle ja pienin latvaksi. Leikkaa paperista pieniä tähtiä ja liimaa kaksi tähteä vastakkain niin saat vielä suloisen tähden pullakuusen latvaan. Valkoisen lumen saat sekoittamalla vettä ja tomusokerista sopivan notkea tahnaa ja valuttamalla sitä kuusen päälle. Lisäksi päälle voi vielä siivilöidä tomusokeria lumisen tunnelman lisäämiseksi.

Kaunista toisen adventin iltaa sinulle.
Heidi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails