torstai 31. maaliskuuta 2011

Helppo jäätelökakku

Kiva moneen juhlaan, kesäkakuksi kahvipöytään, yllätysvieraiden varalle.
Yhden kun tekee niin samalla vaivalla valmistuu toinen kuin huomaamatta.

Näin teet jäätelökakun :

Vuoraa haluamasi vuoka leivinpaperilla tai kelmulla.
Jos haluat, niin voit laittaa murupohjan esim. suklaakekseistä ja sulatetusta voista.
Valitse lempijäätelöäsi, kuvissa näkyvässä kakussa käytin suklaata, minttua ja mansikkaa -> toimii :)
Anna jäätelön hetken aikaa pehmetä mutta älä anna sulaa!
Levitä jäätelöt kerroksittain. Jos haluat, että vaalein kerros on ylimpänä niin muista laittaa se vuokaan alimmaiseksi.
Muista toimia ripeästi, kelmut päälle ja takaisin pakkaseen.

Kakku koristellaan juuri ennen tarjoilua. Kuvien kakussa on päällä pehmeäksi vatkattua kermavaahtoa, suklaakastiketta ja murskattuja marenkeja.

Kesällä sekottaisin jäätelöön mansikanpaloja, päälle mansikoita, murskattua marenkia, raastettua limeä tai sitruunaa, ehkä basilikaa.....

Herkutteluhetkiä toivottelee sinulle


Heidi


keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Kamut & kemut

 Kaverijuhlat vietetty ja seitsemän vuotis juhlat on saanut iloisen päätöksen. Tarjoilut Höpön toiveiden mukaiset eli jäätelökakkua (tehty litran jäätelöistä pyöreään kakkuvuokaan), karkkia, keksiä, poppareita, suolaisia lehtitaikina leivoksia ja dipattavia porkkanoita. Metritolkulla lippunauhaa joka valmistui nopeasti kopiopaperista ja koneella ompelemalla. Kivan näköisiä, halpaa, kevyitä ja pelkkä nuppineulakiinnitys kattolistaan riittää. Katti karvajalka on hulinasta ihan tainnoksissa. Taidankin oikaista itseni vielä hetkeksi sohvalle sen viereen ja nauttia hiljaisesta talosta.









Heidi






maanantai 28. maaliskuuta 2011

Iloa

Varsin vauhdikas viikonloppu takana.  Syntymäpäiväjuhlia valmistellessa osa 2. Lauantai vierähti kaupassa, siivotessa, kirppiskamoja kasatessa ja leipoessa. Sunnuntai aamuna aikainen herätys, hiusten värjäys, kirppiskamojen  kantamista, järkkäilyä, raijaamista, myyntiä, taas pakkaamista, kiireesti kotiin ja loppusilaus. Pari tuntia aikaa  vieraiden tuloon. Pannu kuumaksi ja kohta onkin talo täynnä iloista puheensorinaa, riemunkiljahduksia, juoksua ja naurua. Kiire ei tunnu enää kiireeltä. Ihanaa istua hetki katsella, kuunnella ja jutella.
Omppu perheineen kiittää ♥
Meillä on muuten virallisesti julistettu kevät alkaneeksi !







Iloa alkavaan viikkoon !
Heidi






perjantai 25. maaliskuuta 2011

Aamu alkoi

aikaisin, poppareita poksuttelemalla, muffinsseja koristelemalla, hiuksia kihartelemalla.
Pientä jännitystä ilmassa. Eskarissa vietetään tänään esikoisen synttäreitä.
Ihanat värit ilahduttaa leipuriakin ja muffinssivuokiin tuskastuneena olen nyt löytänyt melkein täydellisen. Jos nyt uskaltais hehkuttaa :) Ihania värejä, yksi riittää ainakin muffinssipellin kanssa käytettynä ja mikä tärkeintä, rasvat ei puske läpi .  Näitä ihanuuksia löydät ainakin täältä ja onhan siellä paljon muutakin kivaa leivontaan :) Liput olen joskus ostanut Tiimarista.
Nyt pitää jatkaa kirppiskamojen keräilyä, siivoilua ja valmistella huomisen leivontamaratonia, joten kakkua luvassa :) Aivan hulluista keleistä huolimatta ihanaa viikonlopun alkua sinulle!





Heidi

P.S mitä sinä maksaisit käytetystä TripTrap tuolista?

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Koti ja keittiö

Tervetuloa meille!
 Maistuisiko kuppi vahvaa kahvia vai otatko mieluummin teetä?
Vauhdikkaasti on tästä hetkestä noin vuosi vierähtänyt.  Tukka lyhentynyt, pörrö hävinny, vyötärö kaventunut minimaalisesti, tuolit vaihtunu ja lisää väriä tullut.
Martti ja Maija tuli, kuvasi, jutusteli ja jätti jälkeensä päivän hauskoilla muistoilla :)
Tytöt saivat Martin opastuksella räpsiä ammattilaisen kameralla kilvan kuvia. Mulle taisi jäädä politiikastakin tuttuakin tutumpi papukaija vaihde päälle kun kyselin että onhan sulla varmasti vakuutukset kunnossa :) Hurjan hauskaa oli seurata M & M:n työskentelyä. Kiitos vielä kerran teille!






Auringonsäteitä sinulle!


Heidi

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Ihana valo

Eilinen lamaantuminen on kaikonnut unien mukana ja elämä hymyilee. Ulkona on taas aivan ihana auringonpaiste jota on kyllä tähän asti katseltu ainoastaan ikkunan läpi ja nuuhkaistu postilaatikkolla käynnin verran. Se ei ole paljon se, mutta toivottavasti asia korjaantuu päivän mittaan :) Aamu on kulunut muuten kahvia lipittäessä, lasisen kirppis vuoan ihanuutta ihmetellessä,  pienellä varaslähdöllä pääsiäiseen ( karkkipäivä siis vaan venyy ja paukkuu :)), siemenpusseja hypistellessä, lueskelemalla, mister M pänttää kokeisiin, haaveillessa turkooseista tapeteista ja vinttin askarteluhuoneen edistymisestä. Muutama viikko vielä niin sielläkin tarkenee taas remppailla :)
Tänään askarrellaan vielä kutsukortteja ja suunnitellaan tulevan viikonlopun synttärikekkereitä. Onneksi esikoisella on jo aika selvät sävelet ja äipälle jääkin sitten  toiveiden toteuttaminen :)




Suloista sunnuntaita sinulle!


Heidi

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Lauantai


Pusi pusi ja nami nami.... kukas muistaa tämän ilmiön? Mulla on säädöt jo niin keväässä että tämän aamuinen sääilmiö sai mut henkisesti täysin lamaantumaan. Tietysti ollaan vasta maaliskuussa.... Toisekseen mut on lamaannuttanut Japanin surullinen luonnon katastrofi ja vielä lamaantuneempi olen ihmisen aiheuttamasta katastrofista.... Siitä huolimatta daalian juurakot odottaa jo, pinkkiä, sitruunankeltaista ja valkoista. Kaiken muotoisia ja korkuisia. Tänä vuonna haluan pihalle suorastaan törkeän paljon daalioita :) Sisälle sitten myöhemmin kesästä maljakoihin :) Karkkipäivää kun vietetään niin on mukavaa haaveilla karkin värisistä kukista.


Leppoisaa launataita sinulle!
Heidi




perjantai 18. maaliskuuta 2011

Onnen hippuja

Niin mielettömän ihanasta ilmasta ollaan saatu nauttia tällä viikolla! Pitkin talvea rakentamamme lumilinna alkaa uhkaavasti sulaa ja taitaakin olla ihan viime hetket viettää linnanjuhlia. Kertakäyttögrilli kaupasta ja makkaraa joka on lasten kestosuosikki. Itselleni sopisi oikein hyvin vaikka nämä olisi ne ensimmäiset ja viimeiset :) Kasvihuoneen ovi on vielä niin tiukassa jäässä, että sieltä sain just ja just ujutettua ulos pari tuolia. Olkkarista sarjapöytä ja betonilevy sen päälle, että ei käy käry. Helmihyasintitkin pääsi nuuhkaisemaan raikasta kevätilmaa. 


Onnea hippuja alkavaan viikonloppuun!


Heidi




torstai 17. maaliskuuta 2011

Keltaisella kirjailtu

Samalta kirppiskierokselta kuin  kastikekulho, löytyi tämä kauniisti keltaisella kirjailtu tyynyliina. Ihanaa olisi kun saisi kerättyä paljon erilaisia monogrammeja/ kirjailuja joista saisi tehtyä pöytäliinan, verhot tai päiväpeiton :)  Ajattelin pikkuhiljaa tuoda vähän pääsiäistä kotiin. Se kun on aivan mahdottoman myöhään tänä vuonna. Vaihtuu ihan lennosta suklaamunat tippaleipiin ja vitsat serpentiineihin :)



Aurinkoa päivääsi!

Heidi


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails